Agent Details

Essex Country and Village Homes

Tel: 01206 589109



Key Features

  • Stour Estuary Views to the front aspect
  • South Facing Rear Garden
  • Off Street Parking and Garage
  • Modern Fitted Kitchen
  • Two Bedrooms
  • Gas Central heating
  • Fully Double Glazed
  • Popular and Well Connected Residential Location
  • Potential for Garage conversion and a Conservatory (STPP)

Summary

Situated in an elevated position on the popular Lawford Dale development within walking distance of the mainline railway station, this well presented two bedroom link-detached property overlooks the Stour Estuary to the front, has a modern Kitchen, South facing rear garden, parking and garage.

Situation

Lawford Dale lies to the West of Manningtree town centre and is located perfectly for the local mainline train station connecting London, Colchester, Ipswich and Norwich.

The locale offers residents two excellent rated (OFSTED) Primary Schools and Manningtree High School (within 0.5 miles of the property).

Britain's smallest town Manningtree, on the shores of the River Stour, has something for everyone with a developed High Street within a conservation area, picturesque scenery and walks, renowned restaurants and public houses, superb commuter access and sought after schooling.

Description

The accommodation is arranged over two split-level floors and comprises of:


Entrance Hall (Split level)

The Hall is approached via an opaque double glazed entrance door and has Oak flooring laid, a radiator and under stairs storage cupboard. Carpeted stairs lead up to the lounge and an opening, immediately to the left flows into the Kitchen.


Kitchen 2.78m x 2.03m (9' 1" x 6' 7")

Situated at the front of the house, the kitchen enjoys a view across rooftops to the Stour Estuary via the uPVC double glazed window. Units comprise of a range of modern fitted cupboards and drawers with a roll top work surface and matching wall cabinets. In front of the window is the stainless steel sink with mixer tap and located centrally is the Diplomat fan assisted electric oven and grill with a four ring gas fired hob above. 

Plumbing at base level is provided for a washing machine and the wall mounted gas fired boiler is enclosed in one of the eye-level cupboards. Splash backs are fully tiled and a tall standing Fridge / Freezer is integrated. The Oak flooring continues from the Hallway and there is also a TV aerial point available.

 
Lounge 3.96m max x 4.06m > 2.61m (13' max x 13' 3" > 8' 6")

Situated at the back of the house (orientated to the South) the Lounge is fitted with carpet, a radiator and uPVC double glazed window (rear) with a personal door leading out to the garden.


Landing (Split level)

The landing has a uPVC double glazed window to the flank wall and provides access to the loft via the built in hatch. Carpet is laid on both levels and doors lead to all first floor rooms.


Master Bedroom 2.79m x 2.64m (9' 1" x 8' 7") (note - both dimensions are plus fitted wardrobes)

Situated at the back of the house the master bedroom has been designed to accommodate a comprehensive range of storage solutions via wardrobes bespoke fitted to the flank wall, an airing cupboard (shelved, housing the hot water tank) and further recessed double fronted wardrobe with sliding doors. There is a uPVC window to the rear that overlooks the garden, fitted carpet and a radiator.


Bedroom Two 2.73m x 1.99m (8' 11" x 6' 6")

Arguably the best view from the house is found from the second bedroom that enjoys a far reaching view towards the Suffolk coast via the uPVC window at the front. The second bedroom has a radiator, is fitted with carpet and has an eye-level double fronted and recessed wardrobe fitted with a clothes rail.


Bathroom

The bathroom is fully tiled and the suite comprises of a panelled bath with central mixer tap and thermostatic shower tap with 'pan head' shower above, WC and pedestal hand wash basin. There is a heated towel rail, mirror fronted vanity unit and an opaque double glazed uPVC window to the front.


Outside

The property occupies a slightly elevated position on Lawford dale and enjoys an open aspect to the front that overlooks a small greensward, rooftops and the river Stour towards the Suffolk coastline.

A paved parking area to the front provides off street parking and this leads to the attached garage with up and over door, high eaves storage and has both light and power connected. A gated and paved access to the left hand side of the property leads through to the rear garden. Attached to the front of the property is a store which has power connected.

The South facing rear garden measures approximately 14.1m x 8.4m (46' 3" x 27' 6") and is predominantly laid to lawn and retained by flower beds. There is also a paved terrace area currently used for entertaining and seating. We also believe that there is ample space for a conservatory (stpp).

Disclaimer

The Agent has not tested any apparatus, equipment, fixtures and fittings or services and so cannot verify that they are in working order or fit for the purpose. A Buyer is advised to obtain verification from their Solicitor or Surveyor. References to the Tenure of a Property are based on information supplied by the Seller. The Agent has not had sight of the title documents. A Buyer is advised to obtain verification from their Solicitor.

Items shown in photographs are NOT included unless specifically mentioned within the sales particulars. They may however be available by separate negotiation.

Buyers must check the availability of any property and make an appointment to view before embarking on any journey to see a property.

For further information see the Property Misdescriptions Act

Copyright 2001-2017, Software for Estate Agents by Resource Techniques. All Rights Reserved. Version:4.2017.425.1 AWS-RST-WEB02

Cookies We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. To find out more about our cookies policy, see our cookies policy here or in the footer.